Αναγνώστες

31.12.10

Η νέα γρίπη απειλεί και πάλι την Ευρώπη, στην Ελλάδα μόνο ένα κρούσμα

Η νέα γρίπη απειλεί και πάλι την Ευρώπη, στην Ελλάδα μόνο ένα κρούσμα

h1n1 syringes
Εξακολουθεί να απειλεί ο ιός της νέας γρίπης καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι από τη γρίπη.
Αντίθετα στη χώρα μας, η πορεία της γρίπης βρίσκεται σε πολύ χαμηλάεπίπεδα.
Στην Ελλάδα, μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου,  στα δύο Κέντρα Αναφοράς Γρίπης
απεστάλησαν συνολικά 41 κλινικά δείγματα. Τα 30 από τα δείγματα προέρχονται από δημόσια νοσοκομεία ενώ τα 11 προέρχονται από τους ιατρούς του δικτύου Μονάδων Υγείας ΙΚΑ και του δικτύου Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων.
Ένα δείγμα ήταν θετικό για τον ιό της γρίπης τύπου Α (υπότυπος Η3Ν2).
Η πορεία της γρίπης στην Ευρώπη
Η δραστηριότητα της γρίπης αρχίζει να αυξάνει σε 18 χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Φινλανδία.
Το 69% των στελεχών που έχουν απομονωθεί ανήκει στον τύπο Α και το 31% στον τύπο Β του ιού της γρίπης. Όσον αφορά στους υποτύπους του ιού Α, σε ποσοστό 91% έχει απομονωθεί ο υπότυπος Α(Η1Ν1) 2009 και σε ποσοστό 9% ο υπότυπος Α(Η3).
27 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται υψηλός αριθμός κρουσμάτων γρίπης με βαριά κλινική εικόνα που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην πλειοψηφία τους αφορούν άτομα κάτω των 65ετών, με υποκείμενα νοσήματα. Από τις ιολογικές αναλύσεις δεν έχει απομονωθεί κάποιο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης.
Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι από γρίπη. Η πλειοψηφία των ατόμων που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο για την πανδημική γρίπη (2009-2010) ή το εμβόλιο της εποχικής γρίπης (2010-2011).

http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr