Αναγνώστες

25.12.10

Χριστούγεννα με ζέστη - υγρασία και αφρικανική σκόνη

Χριστούγεννα με ζέστη - υγρασία και αφρικανική σκόνη

Τελευταία ενημέρωση:
Κατά τόπους συννεφιά που σταδιακά θα αυξηθεί, οι νότιοι άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν μέχρι τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τα Χριστούγεννα. Η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για τη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή των Χριστουγέννων, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με λίγες βροχές στα δυτικά, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=236102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr