Αναγνώστες

16.12.10

Παχαίνει ο καφές;

Παχαίνει ο καφές;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 12:03
Πόσες γυναίκες δεν έχουν θυσιάσει τον αγαπημένο τους καφέ στο βωμό μιας καλλίγραμμης σιλουέτας; Πόσες δεν έχουν δηλώσει με υπερηφάνεια στις φίλες τους ότι ξεκίνησαν δίαιτα κάνοντας ένα καθοριστικό πρώτο βήμα, «κόβοντας» τον καφέ;
Η «παχυντική» φύση του καφέ,  ωστόσο, είναι από τους μεγαλύτερους μύθους που έχουν κυκλοφορήσει στον τομέα της διατροφής.
Στην παρανόηση αυτή συνέβαλε κατά κύριο λόγο η παρουσία ξενόφερτων τύπων καφέ στη χώρα μας, πλούσιων σε σιρόπι και σαντιγί, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δε μπορούν να συγκριθούν με πιο «παραδοσιακά» είδη καφέ, καθώς η σύστασή τους πλησιάζει εκείνη ενός γλυκίσματος παρά ενός ροφήματος. Φυσικά ρόλο στη διόγκωση του μύθου έχει παίξει και το γεγονός ότι πολύς κόσμος προσθέτει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και γάλακτος στον καφέ, αυξάνοντας σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο.
Στην πραγματικότητα όμως, ο καφές από μόνος του έχει μηδαμινές θερμίδες, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το «κακό όνομα» που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια.

Ένα φλιτζάνι σκέτου στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 1 θερμίδα, συνεπώς η μέτρια κατανάλωσή του έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στην ημερήσια ενεργειακή μας πρόσληψη. Επιπλέον, επειδή ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία εκδηλώνει ήπια διεγερτική δράση στον οργανισμό, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο μέσο ενίσχυσης της ενέργειας και της τόνωσης σε άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους.


Πηγή: newsbeast.gr



Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 12:04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr