Αναγνώστες

10.1.11

10-01-2011:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και ληστείες.

10-01-2011:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και ληστείες.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απογευματινές ώρες της 07-01-2011 στη Πετρούπολη, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Α.Τ. Ιλίου, μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 18, 21, 24 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψη τους διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή της Πετρούπολης, όπου με την απειλή πολεμικού τυφεκίου και πιστολιού, αφαίρεσαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό.
Οι δράστες στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς και καταδιώχθηκε. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν αποβιβάστηκαν από το όχημα στο οποίο επέβαιναν και πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των Αστυνομικών. Σε κοντινή απόσταση ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες με τουλάχιστον άλλους δύο (2) συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο δίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα και κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Δ.ΑΑ./ΥΔΕΖΙ ΤΜΗΜΑ 2Ο προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει:
· Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο Περιστέρι.
· Ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στη Πετρούπολη.
· Ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στη Νέα Ιωνία.
· Ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στο Περιστέρι.
· Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Πετράλωνα.
· Διάρρηξη οικίας στη Γλυφάδα.
· Διάρρηξη οικίας στη Νίκαια.
· Διάρρηξη οικίας στον Άγιο Δημήτριο.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 18 φυσίγγια.
· Ένα (1) πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη.
· Το χρηματικό ποσό των 1.100 Ευρώ.
· Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
· Τρία (3) φυσίγγια.
· Δύο (2) κουκούλες full face και δύο (2) ζεύγη γάντια.
· Ένα (1) Ι.Χ.Ε.
Ο 18χρονος δράστης την 8-5-2010 είχε συλληφθεί μαζί με άλλους ομοεθνείς του, από την Δ.ΑΑ./ΥΔΕΖΙ ΤΜΗΜΑ 2Ο διότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει ανθρωποκτονία ( σε κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ στα Κ. Πατήσια), απόπειρες ανθρωποκτονίας και σωρεία ληστειών σε διάφορα καταστήματα στην Αττική. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης και είχε οδηγηθεί στις Φυλακές Βόλου, όπου και παρέμεινε μέχρι την 10-11-2010, όταν και αντικαταστάθηκε η προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα και της εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr