Αναγνώστες

26.1.11

Χιονιάς σε όλη την χώρα! Πολικές θερμοκρασίες - Δείτε τις χαμηλότερες




Στην ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη προβλέπεται βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Πολλούς βαθμούς υπο το μηδέν έδειξε το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το πρωί στους -13.1 βαθμούς έπεσε το θερμόμετρο στη Φλώρινα. Στη Βλάστη Κοζάνης η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -12.2 βαθμοί, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας -11.8 βαθμοί , στο Νευροκόπι -11.4 βαθμοί και στα Γρεβενά -10.8 βαθμοί.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Στη Μακεδονία και τη Θράκη
ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 9 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λιγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νοτια αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και απο το βραδυ νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην Εύβοια και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού από το βραδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Ανεμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά κεντρικά και νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στέφουν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, παρόλα αυτά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Ο καιρός την Παρασκευή


  Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

O καιρός το Σάββατο


  Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιονια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Κυριακή


  Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Δευτέρα


  Στα ανατολικά και νοτια χωρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χωρας. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=61876&catid=3&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr