Αναγνώστες

9.2.11

Βαριές καµπάνες στους τζαµπατζήδες

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

Βαριές καµπάνες στους τζαµπατζήδες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Κλειστά τα ακυρωτικά  µηχανήµατα στον σταθµό  του ηλεκτρικού στον  Πειραιά
Με ΠΟΊΝΗ φυλάκισης έως και τριών µηνών, η οποία θα είναι εξαγοράσιµη, θα απειλούνται σύντοµα οι συστηµατικοί τζαµπατζήδεςτων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας!

Σύµφωναµε κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, η τροπολογία που αναµένεται να κατατεθεί αύριο στο νοµοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, ειδικά για τους επιβάτες που αποφεύγουν να πληρώνουν εισιτήριο, θα µετατρέπει την παράβαση της «εισιτηριοδιαφυγής» σε ποινικό αδίκηµα πληµµεληµατικού χαρακτήρα.

Βάσει της συγκεκριµένης τροπολογίας, στη δικαιοδοσία των ελεγκτών κοµίστρου θα είναι ο εντοπισµός των επιβατών που δεν επικυρώνουν εισιτήριο. Οι παραβάτες πέραν του προβλεπόµενου προστίµου, το οποίο αντιστοιχεί στο 60πλάσιο της τιµής του εισιτηρίου που δεν πληρώθηκε, θα παραπέµπονται και στη ∆ικαιοσύνη. Μάλιστα, όσοι δεν πληρώνουν το πρόστιµο στον Οργανισµό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), µέσα σε διάστηµα 10-20 ηµερών, θα κινδυνεύουν να τους επιβληθεί από το δικαστήριο τρίµηνη εξαγοράσιµη ποινή φυλάκισης.

Σηµειώνεται ότι ο απολογισµός των ζηµιών που προκάλεσαν οι «αρνητές εισιτηρίου» το περασµένο Σάββατο, κυρίως σε σταθµούς του Μετρό, ήταν ιδιαίτερα σηµαντικός.

Συγκεκριµένα, ζηµιές προκλήθηκαν σε 38 επικυρωτικά και 24 εκδοτικά µηχανήµατα, σε 4 κάµερες, σε µία οθόνη αφής που παρέχει πληροφορίες σε επιβάτες, καθώς και σε ένα ΑΤΜ τράπεζας.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4617122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr