Αναγνώστες

17.2.11

Πήραν πίσω τα χαράτσια για τους ημιυπαίθριους μετά τον σάλο και το αλαλούμ μεταξύ υπουργείων

Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011 14:31

 

- 'Εδωσε εντολή ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
- Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών - Ανακαλείται εξ ολοκλήρου η εγκύκλιος
- "Είμαστε σίγουροι πως η απόφαση αυτή θα ανακληθεί", δηλώνει στο
Newsit ο Πρ. της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων

'Ο ίδιος υπουργός που από το πρωί έδινε απανωτές συνεντεύξεις υπερασπιζόμενος την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 2 στη Βουλή οτι η συγκεκριμένη εγκύκλιος ανακαλείται πλήρως! Κι αυτό έγινε μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς.

Προηγήθηκε ένα ρεσιτάλ ασυννενοησίας μεταξύ κορυφαίων υπουργείων της κυβέρνησης, μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών οι οποίοι ενώ έσπευσαν να πληρώσουν για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με την διαβεβαίωση οτι δεν θα πληρώσουν τίποτε άλλο, κλήθηκαν να πληρώσουν 2 χαράτσια.

Ο κ. Ντόλιος λοιπόν, ανακοίνωσε στη Βουλή οτι ανακαλείται εξ ολοκλήρου η εγκύλιος ενόψει της νέας νομοθετικής ρύθμισης που όπως είπε θα καταργεί και θα απαγορεύει τον υπολογισμό των ανταποδοτικών τελών στους ημιυπαίθριους.

Το χρονικό του είπα - ξείπα

Οπως αποκαλύφθηκε χθες βράδυ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, 500 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνταν να πληρώσουν τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από τις 28 Απριλίου. Και οι 500.000 είχαν σπεύσει στις πολεοδομίες για να ρυθμίσουν τους ημιυπαίθριους χώρους που είχαν κλείσει παράνομα.

Και οι 500.000 που έσπευσαν για την τακτοποίηση, δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τέτοιου είδους χαράτσια και μάλιστα αναδρομικά.

Και μάλιστα από το υπουργείο Περιβάλλοντος διεμήνυαν τότε ότι δεν θα επιβληθεί αναδρομικά οποιοδήποτε χαράτσι, προσκαλώντας τον κόσμο να συρρεύσει στις πολεοδομίες, να ρυθμίσει τους ημιυπαίθριους και να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Μεταγενέστερα όμως και ενώ τους έχουν δηλώσει αρκετοί το υπουργείο Εσωτερικών σε μία πρωτοφανή ανάρμοστη ενέργεια έρχεται και με εγκύκλιο στην ουσία επιβάλλει δύο χαράτσια.

Το είχαν ζητήσει οι ιδιοκτήτες

"Πιστεύω πως θα ανακληθεί όλο αυτό το πράγμα", δήλωνε νωρίτερα στο Newsit o Πρ. της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς. "Δεν είναι ότι παραβιάζει τοσο πολύ το νόμο, όσο παραβιαζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης και τις αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος και στους πολιτικούς που τους εκπροσωπούν. Δηλαδή πρώτα λένε στον πολίτη ότι δεν θα πληρώσεις τιποτα αν νομιμοποιησεις τον ημιυπαίθριο και τώρα του λένε πως υπαρχουν κάποιες λεπτομέρεις που σου αποκρύψαμε. Θα δούμε τι δήλωσες και τώρα θα σου ζητήσουμε την διαφορά. Και η διαφορά μπορεί να είναι για το ΤΑΠ κατι λίγα ευρώ αλλά η διαφορά για τα δημοτικά τέλη με αναδρομικά πενταετίας και πρόστιμα, τότε σκεφτείτε για τι ποσά μιλάμε." δήλωσε στο o κ. Παραδιάς.

http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr