Αναγνώστες

28.2.11

Απονεμήθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα

Απονεμήθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα 
δημιουργία:27/2/2011 3:37 μμ  τελευταία ενημέρωση:27/2/2011 3:42 μμ 
Η ταινία "The Last Airbender" του Αμερικανού σκηνοθέτη M. Night Shyamalan σάρωσε φέτος στα Χρυσά Βατόμουρα, κατά την 31η απονομή των βραβείων για τις χειρότερες ταινίες, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ.
Επίσης, την «τιμητική» της είχε και η ταινία "Sex and the city 2", με τις τέσσερις πρωταγωνίστριές της να ανακηρύσσονται χειρότερες ηθοποιοί.
Η ταινία του Shyamalan, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες των Χρυσών Βατόμουρων, κατάφερε τελικά να... επικρατήσει του "Twilight Saga: The Eclipse" και να αποσπάσει το βραβείο της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου Β ανδρικού ρόλου για τον Jackson Rathbone. Ο Rathbone ήταν «φαβορί» στην κατηγορία του χειρότερου Β ανδρικού ρόλου, καθώς ήταν υποψήφιος και για το ρόλο του στο "Twilight Saga".
Το "The Last Airbender", φιλμ που είναι βασισμένο σε τηλεοπτική σειρά, απέσπασε επίσης το βραβείο της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας, ισοπεδώνοντας το "Clash of the Titans" που εμφανιζόταν...  αχτύπητη σε αυτή την καινούρια κατηγορία βραβείων.
«Το The Last Airbender είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα όταν την γύριζαν», είπε ο ιδρυτής των Χρυσών Βατόμουρων, John Wilson, προκαλώντας ασυγκράτητα γέλια στο κοινό που παραβρέθηκε στο Barnsdall Gallery Theatre  του Λος Άντζελες, όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βατόμουρων.
Τα Χρυσά Βατόμουρα δεν παρέλειψαν να «τιμήσουν» και άλλη μία ταινία που πήρε κακές κριτικές το 2010: Το "Sex and the city 2" κέρδισε το βραβείο του χειρότερου sequel ενώ οι τέσσερις πρωταγωνίστριες της ταινίας, Sarah Jessica Parker, Kim Cattral, Kristin Davis, Cynthia Nixon, πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.
Ο Ashton Kutcher τιμήθηκε ως χειρότερος άνδρας ηθοποιός για τις ταινίες "Killers" και "Valentine's day" ενώ η Jessica Alba κέρδισε το βραβείο του β’ γυναικείου ρόλου και για τις τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετείχε το 2010: "The Killer Inside Me", "Little Fockers", "Machete" και "Valentine's Day".
Τα σατιρικά Χρυσά Βατόμουρα απονέμονται κατά παράδοση μία ημέρα πριν από τα βραβεία Όσκαρ και συνήθως, όπως και φέτος, κανείς από τους βραβευθέντες δεν τιμά με την παρουσία του τη διοργάνωση.
Πέρσι πάντως η Sandra Bullock έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε για να παραλάβει το «αντιβραβείο» της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ. Άλλη μία ηθοποιός που απέδειξε τι έχει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό ήταν το 2005 η Halle Berry, η οποία παρευρέθηκε και εκείνη στην τελετή για να παραλάβει το «αντιβραβείο» της.
Το αγαλματίδιο που δίνεται στην απονομή των Βατόμουρων αποτελείται από ένα βατόμουρο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, βαμμένο χρυσό, που στηρίζεται πάνω σε μια παλιά μπομπίνα φιλμ. Η αξία του δεν ξεπερνάει τα 5 δολάρια.
http://www.ant1online.gr/showbiz/News/Pages/20112/ddd8717a-f6aa-4984-ad8b-43a23488e63a.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr