Αναγνώστες

4.2.11

Διαβεβαιώσεις για οκτάωρο, μισθούς στο Δημόσιο

Διαβεβαιώσεις για οκτάωρο, μισθούς στο Δημόσιο

19:17 4/2

Διαβεβαιώσεις για τη μή περικοπή μισθών μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και για τη διεύρυνση του ωραρίου σε υπηρεσίες αιχμής, όχι όμως πέραν του οκτάωρου, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ.Ντόλιας. Κόκκινες γραμμές θέτει η ΑΔΕΔΥ

Διαβεβαιώσεις για τη μή περικοπή μισθών μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και για τη διεύρυνση του ωραρίου σε υπηρεσίες αιχμής, όχι όμως πέραν του οκτάωρου, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Κόκκινες γραμμές θέτει η ΑΔΕΔΥ.




Διαβεβαιώσεις για οκτάωρο, μισθούς στο Δημόσιο
Οπως δήλωσε ο κ.Ντόλιος στο ραδιοσταθμό Flash, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο δεν έχει τεθεί από την τρόικα και δεν έχει στόχο τη συνολική μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
"Εάν προκύπτει μείωση μισθολογικού κόστους προκύπτει από άλλες πρωτοβουλίες, από άλλους λόγους" σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Επίσης ο κ.Ντόλιος τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει δεσμευτεί ότι το νέο μισθολόγιο θα αφορά και τους παλιούς εργαζόμενους και τους νεοεισερχόμενους στην υπηρεσία.

Σε ότι αφορά στο ωράριο για τις απογευματινές υπηρεσίες στο Δημόσιο είπε ότι δεν θα είναι «σπαστό» αλλά συνεχές.
"Όταν συζητήσαμε την ανάγκη λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών αιχμής απογευματινές ώρες με διαφορετικό ωράριο, εκείνο το οποίο διευκρινίσαμε είναι ότι πρώτον δεν μιλάμε για σπαστό ωράριο και δεύτερον, δεν μιλάμε για εργασία πέραν του οκταώρου" διευκρίνησε.
Σημείωσε ακόμη ότι την πρωτοβουλία για την διεύρυνση του ωραρίου εργασίας πρέπει να την αναλάβει και η ΑΔΕΔΥ, επειδή "δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, στο δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται λιγότερες ώρες από την απασχόληση που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα".
Οι όροι της ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί, στο πλαίσιο του Μνημονίου, καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση.
"Μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αλλά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού" τονίζει.
Επίσης δηλώνει ότι δεν θα μετέχει στο διάλογο για το Νέο Μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ για αποκατάσταση των περικοπών, όπως του 13ου και 14ου μισθού, και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σχετικά με το «συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες «αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε και συνεπώς όχι σε Υπηρεσίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων (π.χ. Εκπαίδευση, Υγεία), η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:
Α) Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
Β) Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας.
Γ) Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας».
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η ΑΔΕΔΥ αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού για δημόσια και ειλικρινή διαβούλευση, ώστε οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιηθούν με γνώμονα την αναβάθμιση τόσο των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και του ρόλου των δημοσίων λειτουργών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=53442968

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr