Αναγνώστες

3.2.11

Σηκώνουν μπάρες σε όλη την Ελλάδα



Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σηκώνουν μπάρες σε όλη την Ελλάδα

Και οι κινήσεις πολιτών Πελοποννήσου θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Κυριακής κατά των διοδίων και από τις 3 μ.μ. θα ανεβάσουν τις μπάρες στους σταθμούς στον Ισθμό, το Σπαθοβούνι, τη Νεστάνη και τον Μάναρη στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Μεγαλόπολης.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν ληστρικές τις συμβάσεις κατασκευής των αυτοκινητόδρομων και ζητούν την κατάργησή τους, μαζί με το καθεστώς των διοδίων. Ζητούν επίσης να σπάσει το σημερινό μονοπώλιο των μετακινήσεων μέσω των αυτοκινητόδρομων, να επαναλειτουργήσουν οι γραμμές του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και να βελτιωθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του Δ. Ρέππα, που χθες από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για «αντικοινωνική αντίληψη» αυτών που δεν πληρώνουν διόδια. Τους χαρακτήρισε «τζαμπατζήδες» και τόνισε: «Ετσι είναι σαν να λένε ευθέως ότι δεν πληρώνω εγώ και για μένα θα πληρώσει κάποιος άλλος Ελληνας». Προανήγγειλε επίσης «πρωτοβουλίες» ενάντια στο κίνημα κατά των διοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τη ρητή διάταξη των συμβάσεων για τους τρεις σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους (Αθήνα-Πάτρα, Κόρινθος-Τρίπολη και Αθήνα-Θεσσαλονίκη), το υπουργείο Υποδομών προωθεί ρύθμιση, με την οποία η άρνηση πληρωμής διοδίων θα θεωρείται απώλεια δημοσίων εσόδων και οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το αντίτιμο αλλά και πρόστιμο μέσω της Εφορίας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=247346

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr