Αναγνώστες

3.2.11

Διαταγές πληρωμής για τους «τζαμπατζήδες»

Διαταγές πληρωμής για τους «τζαμπατζήδες»

14:32  - 

Τι ετοιμάζουν οι κοινοπραξίες των διοδίων

Περίπου εξακόσιους οδηγούς, που δεν πλήρωσαν διόδια, έχει «τσιμπήσει», μέσω της Τροχαίας, η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» και ετοιμάζεται να τους κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής.

Οι «τζαμπατζήδες» οδηγοί λαμβάνουν επιστολή της εταιρίας να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κληθούν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Σημειώνεται ότι από τους κατά μέσο όρο 60.000 οδηγούς, που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένο διόδια, δεν πληρώνουν ποσοστό 14%.

«Έχουμε συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο, το Υποδομών, να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και πρόσθεσε: «Οι "τζαμπατζήδες" θα λάβουν επιστολή να εξοφλήσουν το ποσό εντός 20 ημερών και αν δεν συμμορφωθούν, θα εκδοθούν διαταγές πληρωμής.

Πάντως, όλες οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους, αναμένουν τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Ρέππα, και τη νομοθετική πρωτοβουλία, που ανακοίνωσε ότι θα λάβει τις επόμενες ημέρες.

Από τη «Νέα Οδό», εξάλλου, διευκρινίστηκε ότι η δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον εννέα ατόμων, αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας για «φθορές», οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.

Το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», πάντως, εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/118224/diatages-pliromis-gia-tous-tzabatzides-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr