Αναγνώστες

3.2.11

HomeΤοπικά Νέα Φθιώτιδα: 13 χωριά αποκλεισμένα από τα χιόνια!

Φθιώτιδα: 13 χωριά αποκλεισμένα από τα χιόνια!


Έντονη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές του νομού, με το χιόνι να ξεπερνά σε πολλά χωριά τους 70 πόντους!

Ήδη, από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά. Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν. Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες και δυσκολεύουν την κυκλοφορία. Σε όλο το εθνικό δίκτυο κινούνται εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι.

Στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας και κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Φθιώτιδα έδιωξαν νωρίτερα τους μαθητές για να προλάβουν να φτάσουν στα σπίτια τους, ενώ δεν λειτούργησε το γυμνάσιο και το λύκειο Υπάτης, εξαιτίας προβλημάτων στην συγκοινωνία.

Πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα ανάμεσα στα οποία είναι το Δίλοφο, Περιβόλι, Μάρμαρα, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι, Κολοκυθιά, Αργύρια, Λευκάδα, Κανάλια, Πουγκάκια, Παλαιοχώρι, Γαρδίκι και Πλάτανος.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63096&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr