Αναγνώστες

21.3.11

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για το κυκλοφοριακό

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για το κυκλοφοριακό

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility-Οικολογική Μετακίνηση»

Τις εργασίες και προτάσεις τους, για τα προβλήματα που προκαλούν οι συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης των πολιτών, θα παρουσιάσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι δύο ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης του 1ου γυμνασίου Άργους, στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο.

Οι μαθητές συμμετέχουν στην εκστρατεία «Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας μελέτησαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών της περιοχής τους και στη διάρκεια του τρέχοντος διμήνου καταθέτουν προτάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο Άργος, οι μαθητές του 1ου Γυμνάσιο Άργους θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στους εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολιτών και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από εκπροσώπους των επιστημονικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η εκστρατεία «Ecomobility 2010-11» τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/142519/oi-mathites-proteinoun-luseis-gia-to-kukloforiako/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr