Αναγνώστες

21.4.11

«Καμπάνες» σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες

«Καμπάνες» σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες

Τον Μάιο θα ψηφιστεί ο νόμος, προανήγγειλε η Άννα Νταλάρα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2011 14:13


Αυστηρές κυρώσεις για όσους εργοδότες απασχολούν παράνομους μετανάστες θα προβλέπει ο νόμος που αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του Μαΐου, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα.

Μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5, η κ. Νταλάρα δήλωσε ότι σύντομα θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτη της χώρας, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και σε ποιες εργασίες απασχολούνται. Ακόμη, επανέλαβε την ανάγκη αναθεώρησης της συμφωνίας «Δουβλίνο 2».

«Κατοχυρώνουμε τους ενταγμένους μετανάστες, που είναι στα σπίτια μας, που έχουν άδειες, που πληρώνουν τα ένσημα και τις εισφορές τους και από την άλλη μεριά είμαστε αυστηρότατοι τόσο στους μη νόμιμους όσο και στην παρανομία που δημιουργείται περί αυτών, στη μαύρη εργασία» υπογράμμισε η υφυπουργός.

Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της κίνησης της Ρώμης να επιτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς άλλες χώρες.

Αναφερόμενη στην εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου, η υφυπουργός είπε ότι οι σχετικές συνεντεύξεις έχουν ξεκινήσει.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά συναδέλφων της βουλευτών που πιέζουν για την απασχόληση εποχιακών μεταναστών σε διάφορες καλλιέργειες, τη στιγμή που δεν είναι καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Όταν επικοινωνώ με το προξενείο στην Κορυτσά μου λένε: κυρία Νταλάρα έχουμε 100-150 έγγραφα βουλευτών που πιέζουν για τους εποχιακούς μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θέμα του «Δουβλίνο 2» (πρόκειται για τον νόμο που ψηφίστηκε το 2008 από την ΕΕ και ο οποίος αναφέρει ότι ένας υπήκοος τρίτης χώρας όταν εισέρχεται στην ΕΕ αιτών άσυλο δεν μπορεί να μεταβεί σε άλλη χώρα, έως ότου εξεταστεί το αίτημά του), η υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης αναθεώρησης της συμφωνίας και πρότεινε τη συζήτηση του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την κ. Νταλάρα, υπέρ της αναθεώρησης τάσσονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και Κύπρος. «Δεν αντέχουμε άλλους μετανάστες, τους οποίους 'δημιουργεί' με κάποιο τρόπο η Ευρώπη» τόνισε η κ. Νταλάρα, υποστηρίζοντας πως κάθε κράτος θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται από μόνο του το θέμα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών.

Τόνισε, μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταναστών που χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν πέρασμα και που δεν θέλουν να παραμείνουν εδώ.

Η υφυπουργός συμφώνησε με την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να παραχωρήσει προσωρινές άδειες παραμονής σε μετανάστες από τη Β.Αφρική, επιτρέποντάς τους έτσι να ταξιδέψουν στη Γαλλία.

«Εμάς μάς συμφέρει πάρα πολύ η κίνηση Μπερλουσκόνι και πιστεύω ότι έχουμε την ανάγκη για κοινό μέτωπο του Νότου» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις απόψεις που έχει εκφράσει για τους μετανάστες ο Ιταλός πρωθυπουργός.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4627715

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr