Αναγνώστες

1.5.11

First World's Fair: Πρώτη παγκόσμια έκθεση και η Google αφιερώνει


First World's Fair: Πρώτη παγκόσμια έκθεση και η Google αφιερώνει

First World's Fair: Πρώτη παγκόσμια έκθεση και η Google αφιερώνει

Σαν σήμερα 1η Μαϊου το 1851, πριν 160 χρόνια πραγματοποιήθηκε στο Crystal Palace του Λονδίνου, στο Hyde Park το 1851, 5χρόνια μετά την ίδρυση του Smithsonian, η πρώτη Διεθνής Έκθεση, με τον τίτλο «Μεγάλη έκθεση των έργων του Βιομηχανίας όλων των εθνών».  "Η μεγάλη έκθεση", όπως συχνά αποκαλείται, ήταν μια ιδέα του πρίγκιπα Αλβέρτου,του σύζυγου της Βασίλισσας Βικτωρίας, και ήταν η πρώτη διεθνής έκθεση παραγόμενων προϊόντων. Το γεγονός αυτό επηρέασε την εξέλιξη των διαφόρων πτυχών της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης και του σχεδιασμού, το διεθνές εμπόριο και ο τουρισμός.
Σε αυτό το γεγονός αφιερώνει σήμερα η Google  με αυτό το σήμα που με τη βοήθεια μεγενθυτικού φακού μπορεί κανείς να δει πως ήταν η έκθεση της εποχής εκείνης: Προϊόντα αγροτικά έως και ρούχα προβάλονταν και ο κόσμος - επισκέπτες της έκθεσης είχε τη δυνατότητα τόσο να τα δει, όσο και να διασκεδάσει.

Η έκθεση είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλές μέσο πωλήσεων και εμπορίας αγαθών. Πραγματοποιήθηκε κυρίως για να δείξει τη βιομηχανική και την καλλιτεχνική εξέλιξη μιας συγκεκριμένης χώρας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.  Η πρώτη έκθεση, ήταν η μεγάλη έκθεση έργων της βιομηχανίας όλων των Εθνών. Η έκθεση στεγάζεται σε ένα κτίριο, το Crystal Palace, σε ένα κτήριο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από σίδερο και γυαλί, σαν ένα τεράστιο θερμοκήπιο. Καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1936.
Αυτό το νέο doodle της Google για 160ης επέτειο της πρώτης έκθεσης είναι μια νέα ιδέα HTML5 doodle που διαφέρει με όσα έχουμε δει ως τώρα.


http://www.madata.gr/epikairotita/san-simera/103619.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr