Αναγνώστες

9.4.13

defencenet

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...
04/08/2013 - 17:55
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επιβεβαιώνει πλήρως το defencenet.gr σε ότι αφορά την αποκάλυψη για ενδεχόμενο κατάσχεσης ποσοστού τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα μετά την άρνηση της τρόικα να επιτρέψει την συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα!
Σε δημοσίευμά του πριν λίγο στην διαδικτυακή έκδοση σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση.»
Και συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό: «Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο, αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της τρόικα η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση»
«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί και να συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση (σ.σ.: Είναι φοβερό οτι την λέξη "κατάσχεση" την βαπτίζουν "συμμετοχή στην διάσωση"!). Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», προσθέτει το περιοδικό.
To πλέον ανησυχητικό είναι ότι Μέσα Ενημέρωσης όπως το Der Spiegel χρησιμοποιούνται συστηματικά από την γερμανική κυβέρνηση για να προετοιμάσουν επικοινωνιακά το έδαφος για τις αποφάσει που επιβάλει η Γερμανία...
Από την άλλη πλευρά, «Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank είναι ασφαλείς προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1: «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank. Οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ηταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση» πρόσθεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr