Αναγνώστες

5.3.16

Δελτίο Τύπου, της 4 Μαρτίου 2016


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
                                                                                           Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016
Μετά από την παραίτηση μου από τη θέση του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης αναπτύχτηκε δημόσιος διάλογος στον οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριαζής Γεώργιος και ο Δήμαρχος κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιος σε ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις στον Lamia FM 1 παραδέχθηκαν  ότι το σύνολο των καταγγελιών μου ισχύουν, απλά προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την σημασία τους.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος:
Παραδέχτηκε ότι δεν είχε απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο μεταξύ των θεμάτων ήταν και αυτό της συγκρότησης  της επιτροπής για την καταμέτρηση της αποθήκης.
Παραδέχθηκε ότι κατά την διάρκεια της οικονομικής επιτροπής το «δωράκι» που δέχτηκε ήταν κατά δήλωση του δύο ημερολόγια, παραβλέποντας βέβαια το γεγονός ότι αυτό έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής με συναφή θέματα.
Παραδέχθηκε  ότι έχουν γίνει διαφοροποιήσεις στον προϋπολογισμό που στάλθηκε στην περιφέρεια για έγκριση αλλά απέδωσε αυτές σε διαφοροποιήσεις που έγιναν ο μεν πρόεδρος ότι έγιναν κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, ο δε Δήμαρχος ότι έγιναν επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο «εξουσιοδότησε» τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου να  κάνουν τις διαφοροποιήσεις γενικά και αόριστα.  
Όπως όμως προκύπτει από το απόσπασμα της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. καμία διαφοροποίηση δεν έγινε δεκτή κατά την διάρκεια της συζήτησης από το Δ.Σ.  ούτε δόθηκε εξουσιοδότηση προς τις οικονομικές υπηρεσίες να προβούν σε διαφοροποιήσεις. Καθόσον ρητά αναφέρεται στο απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. ότι : «Ψηφίζει τον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του Δήμου για το έτος 2016 όπως τελικά διαμορφώθηκε μετά την παραπάνω εισήγηση και που αναλυτικά εμφανίζει….».
Δηλαδή ψηφίζει τον προϋπολογισμό, όπως διαμορφώθηκε με την εισήγηση, σχέδιο της οποίας μας είχε παραδοθεί και όχι όπως αυτός διαφοροποιήθηκε κατά την συζήτηση και συγκεκριμένα με τις τροποποιήσεις επί του σχεδίου. Γεγονός το οποίο υποχρεωτικά θα έπρεπε να φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα της απόφασης εάν προέκυπταν τροποποιήσεις κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.  
Εξάλλου αδιάψευστος μάρτυρας είναι και το σχετικό βίντεο της συνεδρίασης από το Fonografos.Net, ο οποίος και καταγράφει το σύνολο των συνεδριάσεων του Δ.Σ. το οποίο και επικαλούμαι δημόσια.
Επιπλέον σχετικά με το γεγονός ότι «παραιτούμαι» και δεν κάθομαι να παλέψω θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι όπως αυτός χαρακτηριστικά ανέφερε στην συνέντευξη του η θέση του Γραμματέα είναι : «τυπική και χωρίς καθήκοντα και σοβαρές αρμοδιότητες» κατά συνέπεια τι αγώνα να δώσω από αυτή τη θέση;;!!
Ο αγώνας δίνεται από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στην οποία και παραμένω.  Ακόμα όμως και από αυτή την «τυπική και χωρίς αρμοδιότητες θέση» κατά την προηγούμενη θητεία μου, είχα υποβάλει πρότυπο σχέδιο εισήγησης θεμάτων στο Δ.Σ., πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να γίνονται με αυτόν τον τρόπο οι εισηγήσεις, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.
Όσο για το γιατί δεν είχα παραιτηθεί στην προηγουμένη θητεία μου, θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κ. Δήμαρχο ότι το Δ.Σ. υπό την Προεδρία του αείμνηστου Καρατζίκου αλλά και του κ. Φαρρή λειτουργούσε πολύ καλύτερα από ότι λειτουργεί σήμερα.  Αξία δε στην παραίτηση μου και του αγώνα μου, δίνει και το γεγονός της παραδοχής του κ. Δημάρχου στην σχετική του συνέντευξη ότι θα τεθεί εκ νέου  θέμα για τα τέλη ύδρευσης στο Δ.Σ. προκειμένου αυτά να μειωθούν. 
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι το υστερόγραφο στην παραίτηση μου έγινε πραγματικά για να καταδείξω ότι, τον τιμώ ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, ασχέτως του γεγονότος ότι η πολιτική του δράση κατά την άποψη μου  είναι ανεπαρκής και ατελέσφορη για το Δήμο μας. Δεν αισθάνθηκα καμία ανάγκη για να καλυφτώ νομικά, καθόσον το Σύνταγμα και η Νομολογία προστατεύουν απόλυτα την πολιτική δράση των Ελλήνων πολιτών για το λόγο αυτό, αν νομίζει ότι δεν άξιζε την αναφορά και την τιμή που τρέφω στην προσωπικότητά του, μπορώ και να την αποσύρω.  
Στο παρόν επισυνάπτετε και το απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016.
        
Νικόλαος Γ. Διαμαντής

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Μακρακώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr