Αναγνώστες

6.2.11

Κάτω από 20% του συντάξιμου μισθού το «κούρεμα» στις επικουρικές

Κάτω από 20% του συντάξιμου μισθού το «κούρεμα» στις επικουρικές

Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 11:03


Σε ισχύ από το 2012


Περικοπές ακόμα και στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται ήδη προβλέπει το σχέδιο της επόμενης ασφαλιστικής παρέμβασης, η οποία επικεντρώνεται στα προβληματικά επικουρικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012, προβλέπει -μεταξύ άλλων- «κούρεμα» στις επικουρικές με στόχο να πέσουν κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι επικουρικές παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις και μπορούν να φτάσουν έως και το 80% του συντάξιμου μισθού.

Εκτιμάται δε ότι εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Το οξυμένο πρόβλημα της επικουρικής ασφάλισης τέθηκε έντονο τρόπο -όπως αναφέρει η εφημερίδα- στην πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Η «κόκκινη κάρτα» των εκπροσώπων της τρόικας αφορούσε στην καθυστέρηση των σχετικών αναλογιστικών μελετών.

Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι έως το φθινόπωρο θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στην παρατήρηση ότι ανάλογες περικοπές δεν υπήρξαν στις κύριες συντάξεις, σημείωσε ότι στην κύρια σύνταξη υπάρχει η επιδότηση του κρατικού προϋπολογισμού.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr