Αναγνώστες

3.2.11

Στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας 4 κρούσματα Η1Ν1?

Στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας 4 κρούσματα Η1Ν1?

Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 16:50


- Τους 22 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη Η1Ν1
- Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές
- «Είμαστε στην καρδιά της έξαρσης», είπε ο υφυπουργός Υγείας


Δυστυχώς από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα 22 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, ενώ πάνω από 100 νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτή τη στιγμή έχουμε 60 σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στη Λαμία υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη ΜΕΘ που αφορά σε έναν 38χρονο άνδρα, ενώ νοσηλεύονται 3 ακόμη ασθενείς, δυο άνδρες 36 και 55 ετών και μια 36χρονη με συμπτώματα γρίπης, αλλά ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από το ΠΑΣΤΕΡ. Να σημειώσουμε ότι κανένας από τους τέσσερις δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη, ενώ πιο "βαριά" είναι η κλινική εικόνα της 36χρονης, που ήταν έγκυος στον 8ο μήνα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν το παιδί με καισαρική.

«Είμαστε στην καρδιά της έξαρσης», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη εβδομάδες,ζητώντας ωστόσο ακόμη και σε αυτό το χρονικό σημείο της κορύφωσης της γρίπης να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα του εμβολιασμού με το αντιγριπικό εμβόλιο από όλους όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22835&Itemid=68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr