Αναγνώστες

7.2.11

«Μείωση των διοδίων σε υπό κατασκευή τμήματα»

By ANT1 Internet, www.ant1online.gr, Ανανεωμένο: Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

«Μείωση των διοδίων σε υπό κατασκευή τμήματα»

Δραστική θα είναι η μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. «Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση», πρόσθεσε.
«Μείωση των διοδίων σε υπό κατασκευή τμήματα»



Με ποινικές κυρώσεις, που θα προβλέπονται σε νομοθετική ρύθμιση, απαντά η κυβέρνηση σε όσους αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς όμως να περιλαμβάνει και τους οδηγούς που δεν καταβάλουν το αντίτιμο σε σταθμούς διοδίων.

Στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης είναι η μείωση των διοδίων, που στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους μπορεί να ξεπεράσει και το 50%.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, «μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση, στα υπό κατασκευή τμήματα», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική» .

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα. Οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις. Να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα.

Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι και οι ίδιες οι κοινοπραξίες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και όχι μόνο το συζητούν αλλά προτείνουν και λύσεις, κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν πριν από λίγο καιρό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο, δεν θα έχει «ποινικό χαρακτήρα, αλλά θα λειτουργεί αποτρεπτικά για αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν».

Τα μέλη των επιτροπών κατά των διοδίων πάντως, τονίζουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν, παρά τα μέτρα της Πολιτείας, τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη όλες οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr