Αναγνώστες

19.2.11

Νέα στοιχεία για τη Μαντλί


Πληροφορίες για τη συμμορία που πιστεύει πως έχει απαγάγει τη Μαντλίν έδωσε ένας άντρας στην ισπανική αστυνομία. Παιδοφιλική σπείρα ισχυρίζεται πως κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της. Πώς αντιδρά η αστυνομία. Βιβλίο εκδίδουν οι γονείς του κοριτσιού.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της αγνοούμενης μικρής Μαντλίν ήρθαν να φέρουν οι δηλώσεις ενός άντρα που εργαζόταν ως σεκιούριτι σε κλαμπ στο Αλγκάρβ, την περιοχή όπου εξαφανίστηκε η κοπέλα.
Ο Μαρσελίνο Ιταλιάνο, όπως είναι το όνομα του, πιστεύει πως η Μαντλίν έπεσε θύμα απαγωγής από παιδοφιλική συμμορία και απομακρύνθηκε από την Πορτογαλία. Ο Ιταλιάνο μίλησε στην ισπανική αστυνομία και ανέφερε δύο υπόπτους που πιθανόν να εμπλέκονται με την υπόθεση.
"Ξέρω πως αυτοί οι άνθρωποι είχαν κάποια ανάμιξη και μου έχω πληροφορίες πως ίσως αυτή τη στιγμή η Μαντλίν να βρίσκεται στην Αμερική", δήλωσε στη "Sun". "Δεν μπορώ να σας πω πώς, αλλά γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους και ξέρω πως είναι ικανοί για όλα".
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει δεχτεί και επίθεση από μέλη της συμμορίας, έπειτα από την αποκάλυψη της ταυτότητας τους στην αστυνομία. "Είναι ανελέητοι. Μου έχουν επιτεθεί δύο φορές από τότε που προσπαθώ να διερευνήσω την υπόθεση και την μία από αυτές μου έσπασαν και ένα δόντι", δήλωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλιάνο φέρεται να έχει δώσει στοιχεία για έναν σύνδεσμο του αρχηγού της σπείρας, κάτοικο Λονδίνου, αναφέροντας πως στο στόχαστρό τους είναι επίσης και ορφανά παιδιά. "Πιστεύω πως έχουν απαχθεί πάνων από μια ντουζίνα παιδιά. Κυνηγούν τους αδύναμους και ευάλωτους", επεσήμανε και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να μη σταματήσει την έρευνα του μέχρι να αποκαλυφθεί η συμμορία.
Ο Ιταλιάνο πιστεύει πως η έδρα των παιδόφιλων είναι στο Αλγκαβρ και πως η δράση τους παρουσιάζει κοινά σοιχεία με την "Κάζα Πία", έξι μέλη της οποίας καταδικάστηκαν για τη σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 30 παιδιών στην Πορτογαλία.
Αναλαμβάνει η αστυνομία
Όσα στοιχεία είχε στα χέρια του τα παρέδωσε στην ισπανική αστυνομία στην Ουέλβα, τη Δευτέρα. Όπως δήλωσε πηγή της αστυνομίας στη "Daily Mirror": "Ισχυρίζεται πως η Μαντλίν έχει μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες παλιότερα, όταν η συμμορία είχε τη δυαντότητα να το κάνει αυτό. Θεωρεί πως έχουν απαχθεί περισσότερα παιδιά απ' την περιοχή και είναι πεπεισμένος πως τα συγκεκριμένα άτομα κρύβονται πίσω απ' την εξαφάνιση της Μαντλίν".
Η ισπανική αστυνομία μεταβίβασε την κατάθεση και στην πορτογαλική, με την υπόθεση του ξανθού κοριτσιού να φαίνεται πως έχει αρκετά επεισόδια να μας δώσει ακόμα.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την απομάκρυνση της από τους γονείς της και όλο αυτό το διάστημα, παρά τις φήμες ότι εθεάθη σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, οι έρευνες δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα. Ακόμη σήμερα η πορτογαλική αστυνομία, αλλά και αρκετοί ιδιωτικοί ντετέκτιβ, αναζητούν τα ίχνη της.
Εκπρόσωπος της οικογένεια ΜακΚάν μίλησε εκ μέρους της οικογένειας για τον Ιταλιάνο. "Αυτός ο άνθρωπος έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε πηγαίνοντας στην ισπανική αστυνομία με ό,τι στοιχεία είχε για τη Μαντλίν. Η αστυνομία πρέπει τώρα στηριζόμενη σ' αυτά να συστηματοποιήσει τις έρευνες".
Βιβλίο εκδίδουν οι ΜακΚάν
Εν τω μεταξύ, βιβλίο για την εξαφάνιση της κόρης τους ετοιμάζονται να εκδώσουν οι γονείς της Μαντλίν. Το βιβλίο θα τεθεί σε κυκλοφορία την 12η Μαϊου, ανήμερα των γενεθλίων της κοπέλας, η οποία γίνεται 8 χρονών. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα πάνε στο λογαριασμό που έχουν δημιουργήσει οι ΜακΚάν για την αναζήτηση της Μαντλίν.

http://news247.gr/kosmos/news/nea_stoixeia_gia_mantlin.783190.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr