Αναγνώστες

19.2.11

Οι 5 διάδοχοι της συμμορίας με τις Porsche


Οι 5 διάδοχοι της συμμορίας με τις Porsche


Τους πέντε διαδόχους της συμμορίας με τις Porsche, που είχε γεμίσει με κόκα τα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας, έχει βάλει στο στόχαστρό της η Δίωξη Ναρκωτικών. Πρόκειται για άτομα τα οποία οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τα αντίκρισαν πρώτη φορά όταν είχαν αναλάβει την εξιχνίαση της αδίστακτης συμμορίας, που είχε στο καρνέ της τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz. Αν και οι αστυνομικοί από τότε θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει στη σύλληψή τους, ωστόσο αποφάσισαν να τους αφήσουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς δεν ήθελαν να χαλάσουν την αρχική τους επιχείρηση.
   
Οι πέντε διάδοχοι από την ημέρα που έσκασε σαν βόμβα η εξάρθρωση της συμμορίας εξαφανίστηκαν από προσώπου γης για να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στα κοσμικά στέκια της Αθήνας. Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών κάνουν λόγο ότι οι πέντε διάδοχοι έχουν βάλει μπροστά και πάλι την παλιά τους ενασχόληση, πουλώντας κόκα σε γνωστά κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια. Από τη στιγμή που έχασαν την αρχική τους «επαφή», συνεργάζονται με Νιγηριανούς, οι οποίοι προμηθεύονται την κόκα από τη Βραζιλία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συμμορία με τις Porsche, οι αστυνομικοί έβλεπαν τους συλληφθέντες να συναντιούνται με πέντε συγκεκριμένα άτομα, με τα οποία είχαν δοσοληψίες.

Από την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπίσουν τα στοιχεία των πέντε νεαρών, που κυκλοφορούσαν οι τρεις με πολυτελή τζιπ και οι δύο με ακριβές μοτοσικλέτες, καθώς δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ τηλέφωνα για να συναντιούνται με τα μέλη της σπείρας.

Κάθε Πέμπτη όμως, σε διάφορα σημεία της Αττικής, οι αστυνομικοί τους έβλεπαν να συναντιούνται με τα «delivery boys» της σπείρας και να παραλαμβάνουν το «πράγμα» (επί πληρωμής φυσι
ικά) και τους φωτογράφιζαν.

 Το συμπέρασμα στο οποίο είχαν καταλήξει οι αστυνομικοί της Δίωξης ήταν πως οι πέντε καλοντυμένοι νεαροί μάλλον είχαν «εμπορική» σχέση με τη συμμορία. Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί δεν έκαναν κάποια κίνηση για να τους «δέσουν», γιατί τους ενδιέφερε το κυρίως κομμάτι της σπείρας και όχι τόσο οι «πελάτες», όπως νόμιζαν για τα πέντε άτομα μέχρι τότε.



Κατά την πορεία των ερευνών όμως, διαπίστωσαν πως οι πέντε νεαροί αποτελούσαν μάλλον ένα αυτόνομο κύκλωμα, το οποίο προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κόκας από τη συμμορία με τις Porsche. Το γεγονός αυτό κέντρισε στη συνέχεια το ενδιαφέρον των αστυνομικών, οι οποίοι ξεκίνησαν παράλληλη παρακολούθηση των πέντε νεαρών, που σε εκείνη τη συγκεκριμένη φάση των ερευνών θα πρέπει να χαρακτηριστεί χαλαρή, διότι την περίοδο εκείνη άλλο ήταν το μεγάλο «ψάρι».

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως κάθε Πέμπτη οι πέντε -πήγαιναν εκ περιτροπής στα ραντεβού- έπαιρναν από τη συμμορία με τις Porsche ποσότητες κόκας πάνω από 100 γρ., ενώ μάλιστα διαπιστώθηκε κάποια στιγμή πως αγόρασαν ακόμα και μισό κιλό «άσπρης σκόνης».

Μετά, κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι πέντε αγοραστές πήγαιναν ο καθένας σε συγκεκριμένα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις ακριβές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια. Ετσι, διαπιστώθηκε πως έκαναν διακίνηση του «λευκού θανάτου» στους θαμώνες των νυχτερινών καταστημάτων.


Αλισβερίσι σε high περιοχές

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ασχολούνταν με το μεγάλο κύκλωμα, με αποτέλεσμα μόλις αυτό εξαρθρώθηκε να χαθούν τα ίχνη των πέντε διαδόχων. Μάλιστα, την ίδια χρονική περίοδο, σε μια προσπάθεια παρακολούθησής τους, τους είχαν δει να κινούνται σε περιοχές που είναι δύσκολο να τους ακολουθήσει κανείς, όπως το Μεταξουργείο και τα Πατήσια. Ωστόσο, τώρα οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν καθημερινά στη Δίωξη Ναρκωτικών λένε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους. Τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια των αστυνομικών αναφέρουν ότι οι πέντε διάδοχοι δραστηριοποιούνται πια σε high περιοχές της Αθήνας και των νοτίων προαστίων και είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&artid=1331912&catID=16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr