Αναγνώστες

4.3.11

Μετέφεραν μισό τόνο καλώδια της ΔΕΗ!


Από την περιοχή της Δράμας
web only
04/03/2011  11:41


Τέλος στην δράση μιας από τις πολλές σπείρες που λεηλατούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή της Δράμας για  να κλέψουν τα καλώδια που  περιέχουν χαλκό, έβαλε η Αστυνομία  συλλαμβάνοντας επτά Βούλγαρους οι οποία μετέφεραν καλώδια βάρους σχεδόν μισού τόνου!

Οι αστυνομικοί  σταμάτησαν το φορτηγάκι των  αλλοδαπών στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών – Δράμας και έκαναν έλεγχο. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανακάλυψαν κρυμμένα καλώδια χαλκού βάρους 465 κιλών για τα οποία δεν είχαν τα νομότυπα παραστατικά στοιχεία αγοράς. Οι ειδικοί της Δ.Ε.Η. που κλήθηκαν, αναγνώρισαν ότι τα καλώδια προέρχονταν από μετασχηματιστές υψηλής τάσης της Επιχείρησης και φυσικά κατασχέθηκαν, ενώ οι μεταφορείς συνελήφθησαν.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, είχε γίνει εισβολή σε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ στην αγροτική περιοχή των Κυργίων Δράμας, από τον οποίο οι δράστες είχαν αρπάξει περίπου 180 κιλά χαλκού διαλύοντας τον μετασχηματιστή, καθώς και άλλα δέκα μέτρα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Από την εισβολή είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στον υποσταθμό. Αλλά και στις 19 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν εισβάλει στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Βαθύτοπο του δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και κατέστρεψαν τον μετασχηματιστή που βρισκόταν σε λειτουργία για να αρπάξουν τα καλώδια χαλκού, προκαλώντας έτσι σοβαρές ζημίες ύψους περίπου 10.000 ευρώ!

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=109508

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

fm-1 News

News live !

Econews live news gr