Αναγνώστες

28.3.14

Συνδυασμός Ρήξης με Νέο Ύφος και Ήθος

Συνδυασμός Ρήξης με Νέο Ύφος και Ήθος
Ματθαίος Γρ. Σκούρας
Υποστράτηγος εα, Master Στρατηγικών Μελετών
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ, ΘΕΣΕΩΝ & ΣΤΟΧΩΝ
Συνδημότισσα, συνδημότη,
Οι αλλαγές που επέφερε η κρίση, ανέδειξαν ένα ισχυρό κοινωνικό αίτημα για ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, και πράξεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, καλύπτοντας όσο είναι δυνατόν και το κενό που άφησε η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.
Στο Δήμο μας, επιτακτική είναι η ανάγκη για την απόκτηση αυτοδιοικητικών δομών με δυνατότητες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το τέλμα της σημερινής διαχειριστικής ανεπάρκειας.
Απαιτούνται, κοινωνική συνέργια και εύστοχες αποφάσεις, για σωστό προγραμματισμό, με δυναμικότητα και διαρκείς ελέγχους, ώστε τα έργα και οι δράσεις να «πιάνουν τόπο» και οι χρηματοδοτήσεις τους να γίνονται το σκαλοπάτι για τα επόμενα στάδια των αναπτυξιακών μας προσπαθειών.
Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα καθορίσουν τα δεδομένα της πορείας του Δήμου μας για την επόμενη πενταετία. Ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» θα συμμετέχει με την εμπειρία, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, τη μαχητικότητα και την προσήλωση των στελεχών του, όπως το απαιτούν οι σημερινές συνθήκες και οι ανάγκες των συμπολιτών μας.
Στις εκλογές του Μαΐου ζητάμε την εμπιστοσύνη σας και αυτή θα αποτελέσει τη δύναμή μας για να πορευτούμε με σταθερό οδηγό, στο στόχο μας για ένα Δήμο  με:
·        Σύγχρονες μορφές διοίκησης, ανάπτυξης, συλλογικότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και
Συμμετοχής.
·        Σωστή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση, αξιοποιώντας τις νέες μεθόδους
ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
·        Συνετή διαχείριση των οικονομικών με λογοδοσία και ελέγχους ως προς την νομιμότητα
υλοποίησης των δαπανών.
·        Ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
·        Ποιότητα ζωής, με μεγαλύτερη προστασία και αναβάθμιση του δημοσίου χώρου.
·        Ολοκληρωμένη περιβαλλοντολογική  διαχείριση. 
·        Σύστημα αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και κάθε επενδυτικής
ευκαιρίας για βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στη  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Η ανάπτυξη της περιοχής μας και οι προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο, προϋποθέτουν την Κοινωνική συμμετοχή και την αρμονική συνεργασία, για να πετύχουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων του Δήμου μας, για την άριστη οργάνωση και λειτουργία όλων των υπηρεσιών του, με στόχο την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  συνθηκών βελτίωσης των υποδομών και της διαβίωσης στην περιοχή μας, την εκμετάλλευση των ευκαιριών ανάπτυξης, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, την αναβάθμιση του αθλητισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής θα ενταχθούν οι παραμελημένες δυνατότητες για την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Η Δυτική Φθιώτιδα στον πρωτογενή τομέα (Γεωργία, Κτηνοτροφία) και στον τριτογενή (Υπηρεσίες Ορεινού - Ιαματικού - Εναλλακτικού Τουρισμού) δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για πανέμορφο γεωγραφικό σύνολο, με σπάνια φυσικά προτερήματα, που, με σωστό προγραμματισμό, διεκδικήσεις  και δυναμική δράση θα τοποθετηθεί στο χάρτη των μελλοντικών αναπτυξιακών εξελίξεων της χώρας. Η προσπάθεια αυτή, για το Συνδυασμό μας αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση και πρωταρχικό καθήκον.
Συνδημότισσα, συνδημότη,
Η δημοτική μας παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με το ψηφοδέλτιο των στελεχών της, θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συμμετοχή σε ένα κοινό και ρεαλιστικό  προγραμματικό στόχο για την επόμενη πενταετία και θα είναι παρούσα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και τις αγκυλώσεις των κομματικών χώρων.
Η παράταξη αυτή αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα και θα εκφραστεί στις εκλογές.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις και τη δέσμευση ότι στις δημόσιες συναντήσεις και το διάλογο που θα επιδιώξουμε να αναπτυχθεί την επόμενο περίοδο, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές μας κοινότητες, όπου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχεδιασμό και το πρόγραμμά μας για τη νέα πενταετία, καλούμε τους συμπολίτες μας,
Να ενδιαφερθούν και να πληροφορηθούν για τα δρώμενα του Δήμου, ώστε στις εκλογές που έρχονται να γνωρίζουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους και ιδιαίτερα για τις προοπτικές της περιοχής μας.
Να στελεχώσουν τις τάξεις του Συνδυασμού μας και να συνδράμουν στην εκλογή μιας νέας δημοτικής αρχής με κύρος, νέα σκέψη, δυναμική δράση, ανεξαρτησία απόψεων, θέσεων & προτάσεων, τεκμηριωμένο πρόγραμμα και κυρίως με διασφαλισμένη την κοινωνική συμμετοχή.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βαδίσουμε δυναμικά προς το μέλλον,
χωρίς τις όποιες αγκυλώσεις και δεσμεύσεις του παρελθόντος, γιατί από τις ανάγκες του τόπου μας δεν ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου ανεξαρτήτως παρατάξεως και περιοχής για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της προσπάθειας.
                                                     Με εκτίμηση,
                                                                        Ματθαίος Γρ. Σκούρας
                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος
                                                                        Δήμου Μακρακώμης        

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

fm-1 News

News live !

Econews live news gr